به نام خداوند مهر آفرین
سال 14094 اهورایی، 7037 میترایی، 3753 زرتشتی، 2573 کوروشی (شاهنشاهی) و 1394 خورشیدی

 

 

بنام خدا

 

6 مهر (27 سپتامبر) روز جهانی گردشگری

 

جهانگردی در دنیای امروز، یکی از بهترین ابزارهای تبادل و تعامل فرهنگی است و سیاحت یا گشت و گذار در سرزمین های مختلف دنیا، یکی از نیازهای زندگی انسان و از روش های موفق و گذران سالم اوقات فراغت می باشد. جهانگردی در واقع مجموعه ای از سیر و سفرها و سیاحت های داخلی و خارجی است که با اهداف و نیت های مختلف انجام میگیرد.

تعریف جهانگردی
مجموعه مسافرت هایی را که به یک نقطه مورد نظر و بدون انگیزه اقامت طولانی انجام می پذیرد، فعالیت توریستی یا جهانگردی می گویند.

 

1 توریست

جهانگرد کیست؟
در سال 1964 میلادی، در کنفرانس بین الملل ترانسپورت و جهانگردی، جهانگرد یا توریست را این گونه تعریف کرده اند :
« جهانگرد، کسی است که به منظور تفریح، بازدید از نقاط دیدنی، معالجه، تجارت، ورزش و زیارت به کشور دیگر سفر کند، مشروط بر این که مدت اقامت از 24 ساعت کمتر و از 6 ماه بیشتر نباشد و در فاصله ای کمتر از 70 کیلومتر انجام نگیرد

 

تاریخچه جهانگردی

با بررسی تاریخ گذشته، به خاطرات و سرگذشت های کسانی بر می خوریم که به نقاط مختلف جهان سفر کرده و مدت زمان کوتاه یا بلندی را بین اقوام مختلف به سر برده و نحوه زندگی، آثار هنری، صنایع و دیگر خصوصیات آن ها را دیده و یا شنیده اند و پس از مراجعه به وطن، آن ها را به رشته تحریر در آورده و یا برای دیگران بیان نموده اند که سینه به سینه به نسل های بعدی منتقل گردیده و بعضاً جنبه افسانه نیز به خود گرفته است.
این نوشته ها حاکی از آن است که جهانگردی با انگیزه های مختلف از دیرباز بین انسان ها رواج داشته و آثار مکتوب و به جا مانده از این گردش ها، به نسل های مختلف بشری در شناختن تاریخ و جغرافیای مکانی و شرایط زندگی و حکومتی گذشتگان کمک می کند. علاوه بر این، گاهی فعالیت برخی از جهانگردان در سرنوشت جوامع و اقوام مختلف و حتی جهان، کم و بیش تأثیر داشته است، از جمله سفرهای دریایی کریستف کلمب، که این ماجراجوی شجاع و بی باک به منظور رسیدن به کشور هند از طرف مغرب دست به سفرهای متعدد دریایی زد و پس از تلاش و تحمل سختی و مرارت های فراوان، پا به سرزمینی نهاد که بعدها نام آمریکا به خود گرفت. و موجب به وجود آمدن تحول بزرگی در تاریخ معاصر جهان شد.
کشور ما ایران نیز از گذشته های دور به جهت موقعیت سوق الجیشی و تأثیری که حکومت های حاکم آن بر منطقه و جهان معاصر خود داشته اند، مورد بازدید جهانگردان قرار گرفته که از مشهورترین آن ها می توان هردوت و گزنفون از مورخین یونان باستان، مارکوپولوی ونیز، ابن بطوطه بغدادی را نام برد و خاطرات آنان بیانگر بخشی از تاریخ اقوام و گذشتگان ایران می باشد. در مقابل، بزرگانی از ایران هم وجود با سفرهای خود به سایر نقاط جهان مجموعه ای از دیده ها و شنیده ها را جمع آوری و منتشر کرده اند که از جمله می توان به دو کتاب گلستان و بوستان که نتیجه سال ها جهانگردی سعدی بوده است، اشاره کرد.

جهانگردی در دنیای امروز

جهانگردی با سبک جدید از اوایل سده 16 میلادی، یعنی زمانی که انقلاب صنعتی اروپا را فرا گرفت نمود پیدا کرد، بروز مسائل گوناگون شغلی و فرهنگی موجب شد تا استفاده از اوقات فراغت و توجه به سیر و سفر به منظور دور شدن از مسائل و مشکلات روحی و جسمی ناشی از اشتغالات فکری و فیزیکی، افزایش پیدا نماید.
از اوایل قرن 17 میلادی، اصطلاح توریست در جامعه فرانسه رایج گردید. و در مورد جوانانی به کار برده می شد که برای تکمیل تحصیلات و کسب تجربه های لازم زندگی، مسافرت می کردند و کم کم به سایر جوامع اروپایی نیز وارد شد و به مسافرینی اطلاق می شد که هدف آن ها از مسافرت، گردش، استراحت و آشنایی با فرهنگ مردم سایر کشورها بود.
توجه به ارزش و بعد اقتصادی جهانگردی پس از جنگ جهانی دوم آغاز گردید، زیرا ساختار اقتصادی و صنعتی کشورهای اروپایی تقریباً نابود شده بود و نیاز مالی زیادی برای بازسازی آنها وجود داشت، مسأله جهانگردی به عنوان یک عامل مهم در آمد مورد توجه قرار گرفت و دولت ها در جهت گسترش همه جانبه آن اقدام به سرمایه گذاری مالی و انسانی مناسب کردند. این کار با توجه به پیشرفت وسایل حمل و نقل، تحول بزرگی در سیر و سفر به وجود آورد. پس از زمانی کوتاه با تحول سریع امکانات ارتباطی، مسأله جهانگردی به صنعتی با قابلیت بهره دهی بالا تبدیل و ظرفیت پذیرش سرمایه گذاری در آن افزایش یافت و این روند تحول و تکامل، امروزه نه تنها این صنعت را به منبع مهمی برای کسب درآمدهای ارزی و ناخالص ملی برخی کشورها تبدیل کرده، بلکه آن را در زمره عوامل توسعه کشورها قرار داده است و اکنون با توجه به عواملی مانند گسترش ارتباطات، افزایش اطلاعات ملتها از یکدیگر، توسعه صنعت حمل و نقل، علاقه مندی عموم جوامع بشری به آشنایی با آثار سایر ملل و پی بردن دولت ها به بازدهی اقتصادی صنعت توریسم، این صنعت از نظر اهمیت اقتصادی جایگاه سوم را در دنیا دارد.
در ایران مسأله جهانگردی با نگرش جدید از سال 1317، مورد توجه قرار گرفت و برای اولین بار در وزارت کشور اداره ای تحت عنوان' امور جهانگردی' سازمان یافت و در زمینه این صنعت فعالیت ها آغاز گردید.
در سال 1320، این اداره به 'شورای عالی جهانگردی' تغییر نام داد. در سال 1342، 'سازمان جلب سیاحان' تصویب و کار خود را شروع کرد. در سال 1353، این سازمان با سازمان اطلاعات وقت ادغام و 'وزارت اطلاعات و جهانگردی' تأسیس گردید و اکنون سازمان ایرانگردی و جهانگردی زیر نظر وزارت فرهنگ و ارشاد، متولّی این امر می باشد.

جاذبه های جهانگردی

 

جاذبه های جهانگردی در کشورهای مختلف متفاوت بوده و دارای زمینه های تاریخی، طبیعی، دینی و سیاسی می باشد . بعضی از کشورها از نظر تاریخی دارای جاذبه بود و برخی از نظر طبیعی. در بین کشورهای جهان، کشور ما دارای همه زمینه های جهانگردی بوده و به عنوان کشوری کهن سال با فرهنگی آمیخته از فرهنگ کهن باستانی و فرهنگ اسلامی و داشتن شرایط گوناگون آب و هوایی در طول یک سال، یکی از پر جاذبه ترین و استثنایی ترین کشورهای جهان در این زمینه است. بدین جهت لازم است که با برنامه ریزی و تبلیغات سالم نسبت به جلب جهانگردان برای سفر به ایران اقدام کرد.

از نظر وجود آثار باستانی کشور ما جزء کهن سالترین و متمدن ترین کشورهای جهان است. آثار و بقایای زندگی پیشینیان در گوشه و کنار کشور، که حاکی از وجود زندگی اقوام مختلف با تمدن های گوناگون در این سرزمین بزرگ بوده و می باشد. نمونه بارز تمدن و فرهنگ اقوام گذشته ایران، آثاری مانند تخت جمشید در شیراز، معبد تخت رستم- طاق بستان- بیستون و ... و صدها آثار دیگر می باشد. اخیرا ً هم توسط نمایشگاه بین المللی جهانگردی انگلستان، که یکی از بزرگترین و معتبر ترین موسسه های جهانگردی است، قلعه تاریخی ارگ بم به عنوان بزرگترین بنای خشت و گلی جه

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:









ارسال توسط سورنا
آخرین مطالب

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی