کِلاردَشت ناحیهای در استان مازندران و از توابع شهرستان چالوس است. ۱۷۰ کیلومتر با تهران فاصله دارد. مرکز کلاردشت حسنکیف است.
این ناحیه از جنوب به قلهٔ تخت سلیمان تا حدود گردنهٔ کندوان و از شمال به دریای کاسپین (خزر) و شهر عباس آباد، از شرق به چالوس، نوشهر و کجور و از غرب به قزوین و الموت محدود است.
از آثاری که در ناحیهٔ کلاردشت و تپههای اطراف آن کشف شده معلوم میشود که قسمتی از این منطقه در ادوار باستانی، آباد و دارای ساکنینی بودهاست.
جادهٔ کلاردشت به عباسآباد
کلاردشت دارای آب و هوائی معتدل است. وجود رشته کوههای البرز در کنارههای دریای خزر موجب متوقف شدن رطوبت در دامنههای آن گردیده و سبب بارش باران فراوان در این ناحیه از شمال کشور میشود. بخشی از این بارندگیها در ارتفاعات کلاردشت منجر به بارش برف میشود و به همین دلیل است که هوای کلاردشت در مقایسه با دیگر مناطق استان مازندران بسیار خنکتر و مطبوعتر است. جنگلهای انبوه و سرسبز، رودخانهٔ سردآبرود، کوههای علم کوه و تخت سلیمان در بخش غربی، جنگلهای عباس آباد در بخش شمالی، جنگلهای بخش جنوبی، کوههای کم ارتفاع و روستاهای دامنهٔ این کوهها در بخش شرقی، از دیگر مشخصههای این منطقهاست.
جمعیت کل کلاردشت با احتساب مرزنآباد و روستاهای اطرافش در فصل سرما کمتر از ۴۰۰۰۰ نفر است، در حالیکه با آغاز فصل بهار و آمدن مسافران از مرز ۱۲۰۰۰۰ نفر نیز میگذرد.
کلاردشتیها زبانشان مازنی، کردی، لکی و یا فارسی است.
از شاعران، ابوذر فقیه ملک مرزبان که اشعاری در توصیف کلاردشت سرودهاست میتوان نام برد.
عباسآباد بزرگترین بخش شهرستان تنکابن محسوب میشود. این شهر ازشمال به دریای خزر، از جنوب به شهرستان کلاردشت، از غرب به شهر نشتارود و از شرق به شهر سلمانشهر(متل قوی سابق) متصل میگردد. عباس آباد دارای جمعیتی بالغ بر۱۰۰۰۰نفر میباشد. عباس آباد با داشتن مناظر سرسبز، سواحل زیبای دریای خزر و دامنههای سرسبز کوه هرسالاله پذیرای هزاران توریست ازسراسر کشور و جهان میباشد.این شهر دارای روستاهای زیادی میباشد. (مشهدی سرا-سیدمحله-کاظم کلا-پلنگ کلا-لنگا-ماشال آباد-پرچ ور-هردوآبرود-محمدحسین آباد-امرجکلا-شل محله-شهیدمحله-پسنده علیاو سفلی و...) شغل اصلی مردمان این شهر کشاورزی و باغداری میباشد. کشت برنج در فصل بهارآغاز شده وتا اواسط تابستان برداشت میشود. کیوی، پرتغال، نارنگی از مهمترین محصولات باغداری این شهر میباشد.همچنین پرورش گل و گیاه در این شهر رونق بسیاری دارد.
گویش مردم این شهر طبری متعادل میباشد. و در روزهای مهم سال همانند عید نوروز و مراسم عزاداری و جشنها نیز دارای آئین خاص خود میباشند. گستردگی این شهر به حدی بوده که بارها بر تبدیل شدن آن به شهرستان تاکید شده و مسولان ذیربط نیز مصمم به انجام چنین کاری هستند. با گسترش روز افزون شهرک سازی مناظر سرسبز این شهر در خطر نابودی قرار گرفته است.این فرایند به قدری شدت یافته که بیشتر مردم اقدام به فروش زمینهای کشاورزی خود نمودهاند. از امکان مذهبی این شهر میتوان به بقعه سیدکیا ابولحسن واقع درمزارشهدای مشهدیسرا اشاره کرد